Graden

Het programma is ingedeeld volgens graad tot en met 5de DAN. Er zijn 10 KYU graden, mits er in theorie ook 10 DAN graden zijn. De kleur van de strepen op de gordels is als volgt: op witte gordels zwart, op kleurengordels wit en op zwarte gordels rood.

De leraars van elke club staan in voor de examens van de kleurengordels. De wachttijden voor de examens hangen af van de duur van de training, het aantal trainingen per week, aantal aanwezigheden, in acht name van de dojo etiquette, gevolgde stages en seminaries en uiteraard de eigenlijke technische kennis.

Examens voor lagere graden worden afgenomen aan het einde van een training. Vanaf groen worden examens steeds afgenomen in aanwezigheid van zowel Sensei Bart als Sensei Pieter. Een aantal keer per jaar worden deze examens georganiseerd.

Men dient steeds op voorhand in te schrijven voor een examen. Daarnaast moet men over de nodige stempels en stagepunten beschikken. Een examen kost 5 euro, gordel of lintje inbegrepen.

Hieronder kan u de verschillende overzichten vinden wat de minimum vereisten zijn voor ieder examen betreffende wachttijd, trainingen en stages.