Graden

Het Ippan Karate programma is ingedeeld volgens graad tot en met 5de DAN. Er zijn 10 KYU graden, mits er in theorie ook 10 DAN graden zijn. De kleur van de strepen op de gordels is als volgt: op witte gordels zwart, op kleurengordels wit en op zwarte gordels rood.

Examens

Er is 5x per jaar een examenweek. Tijdens de trainingen in die weken worden er examens afgenomen van de lagere graden. Dit gebeurt door de verantwoordelijke lesgever. Voor de hogere KYU graden, is er 2 maal per jaar op zondag de mogelijkheid om examen te doen. Hierbij zijn zowel Sensei Bart als Sensei Pieter aanwezig om te beoordelen.
Een KYU-examen kost 5 euro, bij slagen ontvang je een gordel of lintje naargelang het examen.

De DAN examens vinden 1 à 2 maal per jaar plaats en worden georganiseerd door de BASSKKA (Meer info over de BASSKKA vind je hier). De jury bestaat hier uit Kyoshi Johny Verheyden en Soke Daniel Degrote aangevuld met andere hogere dangraadhouders.

Minimumvereisten deelname examen

Voor ieder examens zijn een aantal vereisten. Minimum aantal trainingen, wachttijd en stages (vanaf blauw).

Hieronder kan u de verschillende overzichten vinden wat de minimum vereisten zijn voor ieder examen. Er is een onderscheid tussen de graden voor -14 jaar en +14 jaar. Ten vroegste vanaf 18 jaar kan er examen gedaan worden voor Shodan (Zwarte gordel 1e DAN).