KidsKarate

Wat?

De bedoeling van de KidsKarate groep, is om op spelende wijze kennis te maken met karate. Daar karate soms nog te technisch is voor jonge kinderen leggen we meer de nadruk op bepaalde bewegingsvaardigheden. Gelijkaardig aan de vele Multimove initiatieven proberen we dan ook de kinderen op een leuke en ontspannende manier te laten bewegen. Hierbij oefenen ze de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden gekoppeld aan de meest eenvoudige karatetechnieken. 

Voor wie?

De doelgroep van deze lessen zijn kinderen van het 1e en 2e leerjaar.

De 12 beweginsvaardigheden:

De 12 bewegingsvaardigheden zijn dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, staan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.
Tijdens uitdagende bewegingssituaties komen deze e 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod. Stuk voor stuk basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden te leren.

Belang van bewegingslessen:
  • Aangezien de motorische vaardigheden bij (jonge) kinderen in volle ontwikkeling zijn, moeten ze nog meer dan anderen gemotiveerd worden om veel te bewegen.
  • Een goede motorische ontwikkeling zorgt er bovendien voor dat kinderen ook op latere leeftijd actief blijven.
  • Elk kind moet deze 12 fundamentele bewegingsvaardigheden stuk voor stuk op jonge leeftijd verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en te bevorderen.
  • Alle bewegingen die een kind nu en later zal leren, zijn hierop gebaseerd. De fundamentele bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sport specifieke (o.a. karate) vaardigheden te leren.
Wat is de link met karate

Verkeerdelijk wordt vaak gedacht dat karate enkel trappen en stoten is. In karate komen namelijk ook werp en valtechnieken voor, klemmen en grepen, enz. Dit maakt het ideaal om te combineren met de principes van Multimove. Daarnaast proberen we ook reeds op creatieve wijze de discipline en etiquette die gepaard gaat met karate reeds bij te brengen. Het belangrijkst blijft natuurlijk dat de kinderen plezier maken.

Karate is dus zeker een ideale sport voor een brede motorische ontwikkeling van onze kinderen.

Interesse:

Heb je interesse in deze lessen, alle nodige info om in te schijven kan je vinden op de pagina: Inschrijvingen